Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση Φωτογραφικού υλικού

Ο Σύλλογος μας, καλεί όλους τους χωριανούς ,στη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού από δράσεις , εκδηλώσεις, γεγονότα και πρόσωπα του παρελθόντος του χωριού μας.Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η πραγματοποίηση εκδήλωσης το καλοκαίρι και η χρήση των φωτογραφιών και σε άλλες δράσεις(π.χ ημερολόγια)  αλλά κυρίως η επίτευξη του στόχου του συλλόγου να γεφυρώσει το χάσμα των γενεών ,κάνοντας τους μεγαλύτερους να θυμηθούν καθώς και τους μικρότερους να μάθουν περισσότερα για το χωριό τους.
Σας καλούμε λοιπόν να μας φέρετε φωτογραφίες ,οι οποίες μετά την εισαγωγή τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή με την βοήθεια scanner θα σας επιστραφούν. Μπορείτε επίσης εάν θέλετε να μας στείλετε  το υλικό στο e-mail μας oriakoinourias@gmail.com






Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αγίας Μαρίνας στην Ωριά


Ακόμα μια αφορμή για γλέντι και χορό αποτέλεσε ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο χωριό μας,έπειτα από πρωτοβουλία του συλλόγου.

 

Παρασκευή 15 Ιουλίου

Αρχικά ,οι κυρίες του συλλόγου,θέλοντας να δείξουν την αγάπη τους για το χωρίο,ακολουθώντας τα βήματα των παλαιοτέρων,προετοίμασαν διάφορα γλυκίσματα έτσι ώστε να τα προσφέρουν στον κόσμο μετά το πέρας του εσπερινού. 

Σάββατο 16 Ιουλίου
Την επόμενη ημέρα, το Σάββατο 16 Ιουλίου, έγινε πανηγυρικός εσπερινός μετ'αρτοκλασίας ,καθώς και περιφορά της εικόνας με λαμπαδηδοφορία.


















Αργότερα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας, στήθηκαν τα τραπέζια και το γλέντι ξεκίνησε με άφθονο βραστό και κρασί.Για ακόμη μια φορά ξεφαντώσαμε όπως ξέρουμε εμείς μοναδικά αν κάνουμε.














Κυριακή 17 Ιουλίου
Την Κυριακή 17 Ιουλίου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, και κατόπιν οι χωριανοί γλυκάθηκαν με κεράσματα που τους προσέφερε ο σύλλογος